"Za zdravo srce" - Valentinovo s Davidom Skokom", radionica je na koji je ovaj kuhar, inače jedan od najvećih promotora lokalnih ribljih jela predstavio pripremu gastronomski zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske ribe.
14.02.2023.
14:05
Autor: Radio Osijek
"Za zdravo srce" - Valentinovo s Davidom Skokom", radionica je na koji je ovaj kuhar, inače jedan od najvećih promotora lokalnih ribljih jela predstavio pripremu gastronomski zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske ribe.
David Skoko rekao je kako kroz svoj način kuhanja želi predstaviti tradicionalnu kuhinju istarskoga kraja pripremljenu i prezentiranu na jedan moderniji način. "To ne znači da se mi udaljavamo od tradicije. Vrednujemo tradiciju kroz namirnicu i okuse, malo se igramo u prezentaciji i modernijim tehnikama kuhanja. To je vrlo važno za prepoznatljivost naše gastronomije u svijetu. Za potrebe ove prezentacije donijeli smo jučerašnji ulov listova, malih grdobina, muzgavaca i morske mačke. Pokušavam kroz svoju kuhinju valorizirati ribarsku kuhinju udomaćenu u domovima ribara i to prezentirati kao nešto autohtono i svoje". Poveznica Valentinova i današnje radionice itekako postoji. Svi znamo kako naše srce štitimo zdravom prehranom, pogotovo unosom veće količine ribe. Tehnikama kuhanja možemo sačuvati kvalitetne hranjive vrijednosti u našoj ribi kao bi one bile dobre za naše srce. Voleći sebe volimo i druge", poručio je David Skoko koji je nastavnicima i mentorima te učenicima Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku želio predstaviti koliko i jela od morske ribe koju su ulovili jadranski ribari, mogu biti kreativna. Inače, ovo je jedna od radionica koja se provodi u sklopu projekta RKC VirtuOS.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora