Hrvatski radio

Prvi program

Kard. Parolin: nema velikih novosti što se tiče kanonizacije blaženoga Stepinca

12.05.2022.

12:14

Autor: HRT

Kard. Pietro Patorin s hrvatskim novinarima

Kard. Pietro Patorin s hrvatskim novinarima

Foto: Hrvoje Bišćan / HKM / HRT

"Znam da je ovo tvrd govor, ali mislim da i ovu situaciju moramo živjeti u duhu vjere, a to znači prihvatiti da Bog ima svoja vremena i da se mogu dogoditi i stvari, koje se mogu činiti ne baš previše ugodnima, no imaju smisao u Božjem naumu. To vrijedi i za slučaj kardinala Stepinca. U svakom slučaju, nadamo se, ja se nadam, da će biti proglašen svetim vrlo skoro.", rekao je državni tajnik Svete Stolice.

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u razgovoru s hrvatskim novinarima komentirao je aktualna pitanja Crkve i društva; odnose naše zemlje i Svete Stolice, što će biti s kanonizacijom bl. Stepinca, sinodalni put Crkve, osobito Crkve u Njemačkoj i njihovu tendenciju popuštanja crkvenom nauku, posljedice pandemije na vjerski život, te napore vatikanske diplomacije da se postigne mir u Ukrajini. Razgovor s hrvatskim novinarima poslušajte danas na našem 1. programu Hrvatskoga radija od 15.30 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.