Hrvatski radio

Prvi program

Prijatelji nestalog Mateja Periša vratili su se u Zagreb, potraga u Beogradu sve je intenzivnija

04.01.2022.

16:24

Autor: Jelena Jularić

Nenad Periš

Nenad Periš

Foto: Dnevnik / HRT

     Nastavlja se potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem koji je u Beogradu nestao prije pet dana. Kako teče potraga i što radi ekipa iz Mreže za opasnost Srbije, za Hrvatski radio rekao je Igor Jončić iz načelništva Mreže za opasnost Srbije.   - Proveli smo potpunu pretragu s kopna do sportskog centra Gale Muškatirović gdje je i posljednji objekt na vodi. U tom dijelu ima dosta objekata na vodi pa se i do sada pokazalo da se tu najčešće nalaze utopljenici koji su tu nestali na potezu mostova Beton-hale. Zato smo cijeli taj dio sada prošli u potrazi.   

Igor Jončić

   

     Sličan slučaj nestanka imali su prije godinu i pol, a u međuvremenu ovo je treći slučaj, kaže Jončić. Podsjetimo, pojavile su se snimke na kojima je nestali Matej, a na kojima se vidi kako trči Karađorđevom ulicom u Beogradu, a zatim na Savskoj promenadi. Na jednoj snimci vidi se i kako Matej pokušava zaustaviti taksi, ali nakon kraćeg razgovara s vozačem nastavlja trčati. Trčanje po ulicama pokušao je objasniti bivši inspektor Slobodan Mišković.


   - Jako je teško biti sad u tuđim cipelama, pogotovo u njegovim. Možda je mislio, ako je konzumirao alkohol ili šta već, da će za tih sat vremena šetnje i nekog trčanja, malo doći sebi, da mu bude malo bolje i tako. 


    Mišković je podsjetio na još jednu važnu stavku koja bi mogla razjasniti što se događalo zadnjih sati prije nestanka.


   - Sve što bi se našlo a što je njemu pripadalo, bilo bi značajno. Od njegovog mobitela za kojeg svi znamo da je bio kod njega i brzo prestao raditi, vjerojatno zato što se smočio. Ali i takav telefon može se vještačiti u smislu zadnjih razgovora, razmjene poruka preko SMS-a, Vibera.  

      Tri čamca trenutno pretražuju područje Save na kojem se smatra da je mladić viđen. Oglasio se i srbijanski MUP koji od trenutka prijave nestanka hrvatskog državlјanina M. P. (1994) u Beogradu tragaju za njim i preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što prije pronašli mladića. U potrazi sudjeluju pripadnici svih nadležnih jedinica, od Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za rijeke, sve policijske stanice na teritoriji grada, a od jutros su u potragu uklјučeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije. Patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dvije rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.