Hrvatski radio

Prvi program

Programiranje za najmlađe

01.04.2022.

12:25

Autor: Hrvatski radio

programiranje za najmlađe

programiranje za najmlađe

Foto: Udruga Neki novi klinci / Udruga Neki novi klinci

Šareno programiranje - STEAM za najmlađe je inovativan program učenja programiranja od najranijeg uzrasta 

Udruga "Neki novi klinci" osmislila je projekt "Šareno programiranje - STEAM za najmlađe" koji za cilj ima razvoj logičkog zaključivanja i razmišljanja, poticanje kreativnog stvaranja koristeći suvremene IKT tehnologije. Prednost odabranih edukacijskih robota je da uopće ne koriste ekran, prilagođeni su uzrastu i potrebama korisnika, a napravljeni su od prirodnog materijala-drva. Djeca uče redoslijed operacija, orijentaciju u prostoru, strane lijevo-desno, rješavanje problemske situacije. Za sudjelovanje u radionici " Šareno programiranje - STEAM za najmlađe" u kojoj djeca usvajaju osnovne logičke koncepte programiranja, nije potrebno znati pisati i čitati.

Profesor matematike i informatike Ivan Lipanović u emisiji Umijeće odrastanja otkriva što se sve koristi od opreme tijekom radionice.

Umijeće odrastanja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umijeće odrastanja

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje? Ova pitanja postavljaju si i svi drugi koji rade s djecom i za njih – odgajatelji, učitelji, liječnici, psiholozi, defektolozi, sociolozi… a njima se pridružujemo i mi, novinari.

Poslušajte u Slušaonici