Hrvatski radio

Prvi program

Slobodno vrijeme i kreativnost

03.06.2022.

13:11

Autor: Hrvatski radio

kreativnost

kreativnost

Foto: hr / hr

Slobodno vrijeme pruža velike mogućnosti u razvoju kreativnosti djece prema njihovim interesima i sposobnostima.

Kvalitetno organizirano slobodno vrijeme pomaže djeci u razvijanju dodatnih kompetencija, poboljšanju ponašanja i uspjeha u školu. Dobrovoljan odabir aktivnosti  prati visok stupanj motivacije što potiče djecu na stvaralaštvo, stjecanje znanja i umijeća prema njihovim interesima i sposobnostima. Knjižnice kao odgojne sredine svojim aktivnostima, projektima i radionicama potiču čitanje ali i otkrivaju razne talente, kreativnost djece i mladih. Iz Knjižnica grada Zagreba, Knjižnice Dugave, knjižničarka  Majda Bakić otkriva kako Odjel za djecu i mlade  prepoznaje potrebe djece i mladih i na stručan način odgovara zahtjevima i pitanjima.  

čitanje, kreativnost, talent

Osim igre, sporta i boravka u prirodi djeci se savjetuje da dio slobodnog vremena iskoriste za bavljenjem korisnim i zanimljivim aktivnostima iz područja glazbenih, likovnih  i drugih aktivnosti. O mašti i kreativnosti govori voditeljica dječje radionice "Micin dizajnerski kamp" koja se održava u ciklusu Dizajnerske početnice  Hrvatskog dizajnerskog društva, dizajnerica i spisateljica Marija Gradečak.

kreativnost mašta djeca dizajn

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umijeće odrastanja

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje? Ova pitanja postavljaju si i svi drugi koji rade s djecom i za njih – odgajatelji, učitelji, liječnici, psiholozi, defektolozi, sociolozi… a njima se pridružujemo i mi, novinari.

Poslušajte u Slušaonici