Hrvatski radio

Prvi program

U petom valu ponovno obolijevaju stariji koji nisu docijepljeni trećom dozom

25.01.2022.

13:05

Autor: Aleksandra Funes

Briga za starije

Briga za starije

Foto: Pixabay / -

Prvi i drugi val epidemije koronavirusa snažno je pogodio naše starije sugrađane. Tijekom prošle godine, u trećem i četvrtom valu epidemije, broj zaraženih starijih ljudi znatno se smanjio, a razlog je što su se mnogi, pogotovo korisnici Domova za starije osobe, cijepili. 


Peti val epidemije od početka mjeseca hara školama, a ponovno obolijeva i starija populacija. No, puno je manje hospitaliziranih i umrlih starijih osoba, nego u vrijeme dok nisu bili cijepljeni nijednom dozom, rekla je u emisiji Treća dob, dr. Tanja Ćorić, epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar – Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Zavoda.


- Tek sada u petom valu, koji je počeo početkom ove godine, vidimo da nam starija populacija opet obolijeva. Krenula je opet epidemija i među starijim osobama, ali puno manjeg obujma i s puno manje komplikacija.

Dr. Tanja Ćorić

Služba za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar objavila je i preporuke za starije osobe o tome kako se zaštititi na velikoj hladnoći. Možete ih poslušati u nastavku.


Preporuke za hladnoću NZJZ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.