Hrvatski radio

Prvi program

Za medicinsko osoblje na intenzivnim odjelima nema predaha

05.01.2022.

22:38

Autor: Sandra Erak

Ilustracija: zdravstvena skrb

Ilustracija: zdravstvena skrb

Foto: Radio Sljeme / Hrvatski radio

U novu godinu ušli smo u zamahu pandemijskoga četvrtoga vala s velikim brojem zaraženih, gotovo dvije tisuće hospitaliziranih i s više od 12 500 umrlih.


Zbog pojave nove omikron varijante virusa govori se o još jednom, petom valu već tijekom ovoga mjeseca, kao i većem opterećenju bolnica.

Za medicinsko osoblje na intenzivnim odjelima nema predaha. Nije bilo ni tijekom novogodišnjih blagdana.


Gošća emisije Izaberi zdravlje je predsjednica Hrvatskoga društva infektologa Hrvatskog liječničkog zbora doc.dr.sc. Marija Santini infektologinja iz  Klinike  za infektivne bolesti dr .Fran Mihaljević u Zagrebu.

doc. dr. Marija Santini

doc. dr. Marija Santini

Foto: - / -

O postblagdanskoj depresiji potpomognutoj pandemijom kojoj se ne nazire kraj razgovarali smo s profesoricom na Medicinskom fakultetu u Zagrebu psihijatricom Marijanom Braš.

prof. Marijana Braš i urednica emisije Izaberi zdravlje Sandra Erak

prof. Marijana Braš i urednica emisije Izaberi zdravlje Sandra Erak

Foto: Hrvatski radio / HRT

Korisne savjete o testiranjima na koronavirus dobili smo od Magdalene Perić predstavnice Strukovnog razreda za medicinsko-laboratorijsku djelatnost.

Magdalena Perić

Magdalena Perić

Foto: - / -

U emisiji Izaberi zdravlje donosimo i nadahnjujuću priču Kornelije Livaje koja se snagom volje , upornošću i strpljenjem  godinama bori za svoje zdravlje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izaberi zdravlje

Izaberite zdravlje utorkom od 8 sati! Ugošćujemo ugledne stručnjake, propitujemo aktualne javno zdravstvene teme, izdvajamo pozitivne primjere, upozoravamo na propuste u sustavu zdravstvene zaštite, promičemo zdravi način života i odgovaramo na Vaša pitanja. Budite dio naše ekipe!

Poslušajte u Slušaonici