11. Memorijal "Đuro Kolić": Dančari plivaju za Ninu!

11. Memorijal "Đuro Kolić": Dančari plivaju za Ninu!

VU Danče

U subotu 3. kolovoza na kupalištu Danče plivat će se 11. Memorijalni plivački maraton "Đuro Kolić" od kupališta Danče do kupališta ispod Hotela Bellevue i nazad u dužini od 1750 metara. U kategoriji rekreativaca plivat će se jedan krug po uvali Danče te dječja utrka.

Prijave za maraton se primaju na ovoj poveznici ili na Dančama na dan maratona do 9.30 sati. Početak maratona je u 10 sati.

"Mole se svi koji se zateknu sa plovilima na području rute maratona da se ne približavaju plivačima i da poštuju upute s plovila u osiguranju maratona", ističu organizatori.

Plivački maraton pokrenut je kako bi se zadržala uspomena na pok. gospara Đura Kolića, Dančara i uglednog sugrađanina, i njegov legendarni plivački svakodnevni đir po uvali Danče.

Ove godine, maraton ima humanitarni karakter, jer Dančari sudjeluju u akciji "Zajedno za Ninu" ( https://www.facebook.com/ZajednoZaNinu2019/ )

"Na stolu za prijave i registracije će biti postavljena kutija za vaše donacije kojima pomažete liječenje i rehabilitaciju mlade dvadesetjednogodišnje konavoke Marije Nikolete (Nine) Đivanović koja je u travnju u prometnoj nezgodi ozlijedila leđnu moždinu i potrebna joj je dugotrajna rehabilitacija u Zagrebu. U subotu "Plivamo za Ninu"! - kažu organizatori.

 

Podatci za uplatu:
Žiro račun
Marija Nikoleta Đivanović (Nina)
HR1623400093112324772
sa posebnom naznakom “Darovanja za zdravstvene potrebe”
SWIFT: PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
OIB: 35223676954 (za poslovne subjekte)