24. Edukativna muzejska akcija u Prirodoslovnom muzeju

24. Edukativna muzejska akcija u Prirodoslovnom muzeju

Prirodoslovni muzej

Povodom 24. Edukativne muzejske akcije "Pre(hrana" Hrvatskog muzejskog društva - Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik u utorak u 11 sati održat će se predavanje i radionice "Slow food – od polja do stola" te "Mali zeleni i slatko cvijeće".

U interaktivnom predavanju i edukativnim radionicama za srednjoškolski i osnovnoškolski uzrast, predstavit će se osnovna ideja Slow food organizacije – očuvanje uzgojne bioraznolikosti i gastro kulturne baštine.

Saznanjem odakle dolazi naša hrana kako je proizvedena i od koga, možemo naučiti kako kombinirati zadovoljstvo i odgovornost u svakodnevnom izboru i cijeniti kulturnu i društvenu važnost hrane. Sudionicima će se predstaviti lokalni uzgajivač mikro bilja i jestivog cvijeća Mirko Matić, slastičarka Lucija Tomašić i chef Damir Šarić.

Moderatori radionica i predavanja bit će voditelj dubrovačkog konvivija "Slow food" organizacije Ivo Kara–Pešić i muzejska pedagoginja Dubravka Tullio.

Predavanje i radionice bit će uvod u izložbu pod nazivom "Hranitelji Grada – City breadwinners", koja će se otvoriti 22. studenoga u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Koncept izložbe potpisuje udruga "Kinookus", a realizaciju izložbe DURA Razvojna Agencija Grada Dubrovnika i Prirodoslovni muzej Dubrovnik.