4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma

4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma

Grgo Jelavic/PIXSELL

Danas je u Dubrovniku, počela 4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma. Konferencija će okupiti više od stotinu sudionika, predvođenih domaćinom događanja ministrom turizma RH Garijem Cappellijem te ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom.

Riječ je o četvrtom susretu na visokom nivou čelnika turizma, redom ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika iz zemalja uključenih u inicijativu „Kina +16“, platforme za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe na području turizma: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Na susretu će se raspravljati o dosadašnjim i budućim aktivnostima vezanih uz turističku suradnju zemalja u sklopu inicijative „Kina + 16“, a potvrđen je i dolazak brojnih kineskih gospodarstvenika i poduzetnika koji će kroz B2B radionice s domaćim poduzetnicima ojačati mogućost povezivanja i ulaganja u našu zemlju te potaknuti zajednički kreativni rad i razmjenu ideja. Najviše interesa, kineski gospodarstvenici pokazali su u području zdravstvenog turizma, suradnje javnog i privatnog sektora te investicija.

Osim službenog dijela, sudionicima događaja pripremljen je bogati popratni program kojim će im biti predstavljena turistička ponuda Dubrovnika, uz naglasak na eno-gastronomiju, prirodne ljepote, kulturu i povijest naše zemlje.

KINA+16

Preuzmite datoteke

KINA+16 1,2 MB