70. DLJI: Kako nastaje predstava djeca učila u Dvoru

70. DLJI: Kako nastaje predstava djeca učila u Dvoru 70. DLJI: Kako nastaje predstava djeca učila u Dvoru

Dubrovačke ljetne igre

U sklopu programa razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara "Ključevi od Grada", a povodom praizvedbe glazbeno-scenskog djela "Mali princ", a atriju Kneževa dvora održana je jučer radionica Zdravke Ivandije Kirigin "Kako nastaje predstava".

Scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin najmlađe je upoznala s kostimima predstave „Mali princ“ i objasnila osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave.

Brojna djeca su kroz crteže i kreativni rad papirom i bojicama predočili vlastitu viziju priče o malom princu, kostimima i scenom za tu predstavu, koja i sama donosi pročišćenu i jednostavnu estetiku i za koju je gotovo sve izrađeno od papira.

Popratni program razvoja publike "Ključevi od Grada" na 70. Igrama donosi više programa za djecu, a uz već održane radionice "Video igra" Ivana Marušića Klifa i Zdravke Ivandije Kirigin "Kako nastaje predstava", u kolovozu nas očekuju i radionica za mlade "Boli me: anatomija srama", zatim "Pripovjedaonica za djecu" Jasne Held te lutkarska predstava "Bijesni Orlando".