70. DLJI: Prepuno kino Jadran na premijeri dokumentarca o 70 godina Igara

70. DLJI: Prepuno kino Jadran na premijeri dokumentarca o 70 godina Igara

Dubrovačke ljetne igre

Prvi dio dokumentarnog filma "Grad od Igara, Igre od Grada" podnaslovljen "Prvih sedam desetljeća", nastao u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i HRT-a, premijerno je prikazan sinoć u prepunom Ljetnom kinu Jadran. Odmah nakon toga, održana je i druga projekcija zbog velikog interesa publike.

Dokumentarni film "Grad od Igara, Igre od Grada" podijeljen je u dva dijela, a prvi dio, koji je publika gledala sinoć, kroz arhivske snimke i sjećanja sudionika na nepretenciozan način oslikava sedam desetljeća zajedničkoga plova Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

"Svi mi osjećamo Igre kao jedan od bitnih i identifikacijskih simbola Dubrovnika koje na svoj način i kroz jezik umjetnosti govore o onome što je bio Dubrovnik i što će nadalje ostati", kazao je sinoć uoči projekcije scenarist filma Vedran Benić. Režiju potpisuje Lukša Benić, a kameru i montažu Dominik Miljak.

Drugi dio filma naziva "Sjećanje na budućnost" kroz razmišljanja relevantnih sugovornika traga za odgovorom ili makar dijelom odgovora na pitanje kako dalje, a premijerno će se prikazati na 70. Igrama 19. kolovoza, također u Ljetnom kinu Jadran. Ulaz je slobodan.

Nakon premijernih projekcija na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, filmove će najesen emitirati i Hrvatska televizija.