70. DLJI: Radionica "Kako nastaje predstava" u Dvoru

70. DLJI: Radionica "Kako nastaje predstava" u Dvoru

Dubrovačke ljetne igre

Program razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara "Ključevi od Grada" nastavlja se u atriju Kneževa dvora večeras u 19 sati radionicom Zdravke Ivandije Kirigin naziva "Kako nastaje predstava". Ulazak je slobodan, a uključiti se mogu sva djeca starija od 5 godina.

U sklopu glazbeno scenske igre "Mali princ", čija nas praizvedba očekuje 8. kolovoza, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin upoznat će najmlađe s fundusom kostima Dubrovačkih ljetnih igara te objasniti osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave.

Polaznici radionice moći će isprobati kostime, prošetati scenom u Kneževom dvoru i upoznati se s osnovama kostimografskog i scenografskog promišljanja nekog kazališnog djela. Djeca će zatim kroz crteže i kreativni rad s papirom i bojicama predočiti vlastitu viziju nastanka kostima i scene za predstavu "Mali princ".

Zdravka Ivandija Kirigin diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godinama aktivno djeluje na hrvatskoj plesnoj i kazališnoj sceni kao kostimografkinja i scenografkinja, a trenutno surađuje s ponajboljim europskim koreografima u Njemačkoj, Belgiji i Švedskoj.

Popratni program razvoja publike "Ključevi od Grada" donosi više programa za djecu na 70. Igrama, a kroz kolovoz nas očekuju još radionica "Boli me: anatomija srama", zatim "Pripovjedaonica za djecu" Jasne Held te lutkarska predstava "Bijesni Orlando".