70. rođendan HGSS-a: Spuštat će građane i turiste užetom sa Luže

70. rođendan HGSS-a: Spuštat će građane i turiste užetom sa Luže

HGSS

Povodom svog okruglog 70. rođendana, Hrvatska gorska služba spašavanja će Dubrovčane, ali i goste grada, spuštati užetom niz zvonaru Luža na Stradunu, u subotu, 29. veljače 2020. s početkom u 10 sati.

Spuštanje užetom odnosno, abseil jedna je od temeljnih tehnika kojom se koriste članovi HGSS-a prilikom alpinističkih aktivnosti, speleospašavanja, ali i mnogih drugih zahtjevnih situacija.

Osim edukativnog dijela spuštanja niz Lužu uz nadzor članova Službe, Dubrovčani, kao i svi sretni prolaznici, moći će iskusiti neopisiv osjećaj međusobnog povjerenja koji HGSS-ovci imaju dok svakodnevno stavljaju život u ruke jedni drugima.

Hrvatska gorska služba spašavanja, lider u spašavanju na području Lijepe Naše, obilježit će 70 godina službe svečanom akademijom 25. travnja 2020., a dotad i nizom aktivnosti na području čitave Hrvatske u koje će biti uključeni članovi svih 25 stanica HGSS-a te naši sugrađani. Pritom će se odati i počast svim članovima koji se nesebično i volonterski svakodnevno daju za druge.