9. Susret hrvatske katoličke mladeži

9. Susret hrvatske katoličke mladeži

Na prepunom Stradunu otvoren je 9. Susret hrvatske katoličke mladeži. Mladima iz Hrvatske i svijeta obratio se dubrovački biskup Mate Uzinić: "Prije dvije godine preuzeli smo križ u Sisku. Ali, pokazalo se da taj križ nije križ nego blagoslov. A taj naš blagoslov ste zapravo vi, naši mladi – dobrodošli! Pozdravljamo vas u zidinama starog Dubrovnika, a kad se vratite kući, pričajte svima o slobodi u Isusu Kristu".

Biskup Mijo Gorski naglasio je da je zajedništvo mladih izvor snage i radosti. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Dubrovačko neretvanske županije poželili su srdačnu dobrodošlicu nekoliko tisuća mladih okupljenih u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. 
S tarace dubrovačke palače Sponza mlade su pozdravili i Đivo Gundulić i dubrovački knez u interpretaciji dubrovačkih glumaca Edija Jerteca i Hrvoja Sebastijana. Podizanjem službenog barjaka SHKM-a i izvedbom službene Himne „Na slobodu pozvani" Susret je službeno otvoren.  
14 sati i 15 minuta uslijedit će  procesija s križem Susreta uz nekoliko desetina tisuća mladih hodočasnika koji će poći iz dubrovačke katedrale prema Gruškoj luci, gdje će se u 17.00 sati održati središnje euharistijsko slavlje.