"Above 5" i "Sirena" bez javne površine na sedam dana

"Above 5" i "Sirena" bez javne površine na sedam dana

Grad Dubrovnik

Zbog kršenja odredbi zaključenih ugovora s Gradom Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković na sedam dana otkazao je ugovore o najmu javne površine ugostiteljskim objektima "Above 5" u povijesnoj jezgri i "Sirena" u Uvali Lapad.

Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili su 9. srpnja da je tvrtka Soles d.o.o. postavila reklamu u ulici Od Sigurate u svrhu reklamiranja ugostiteljskog objekta "Above 5" u sklopu hotela Stari Grad, bez rješenja nadležnog upravnog odjela Grada Dubrovnika, čime su prekršene odredbe Odluke o reklamiranju na području Grada Dubrovnika. Tvrtka Soles d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10 000 kuna uz dodatnih 2 000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

Isto tako su 11. srpnja utvrdili da je ugostiteljski objekt "Sirena" u ulici Šetalište kralja Zvonimira postavio reklamni pano "A" i dvije reklamne konstrukcije bez odobrenja nadležnog Upravnog odjela Grada Dubrovnika, a radi se o novčanoj kazni u iznosu od 5 000 kuna.

Ovim ugostiteljskim objektima izdani su obvezni prekršajni nalozi te će morati ukloniti reklame s javne površine, a nakon isteka roka od sedam dana i otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora.