ADRINET završava u Puli

ADRINET završava u Puli

Politički predstavnici trebali bi potpisati Sporazumni Memorandum kojim će pozvati na obavezu održavanja mreže kreirane kroz projekt

U sklopu projekta Youth Adrinet, financiranog iz IPA Adriatic prekograničnog programa 2007 – 2013, , pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Miho Katičić ujedno i manager projekta Youth Adrinet, kao i djelatnice razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e Svjetlana Šimunović kao koordinator projekta te Ena Soprano kao PR projekta sastat će se u Puli 16. i 17. prosinca s političkim predstavnicima iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije.
Sastanku će osim političkih predstavnika prisustvovati i predstavnici mladih iz spomenutih zemalja koji su bili uključeni gotovo dvije i pol godine u aktivnosti Youth Adrinet projekta. Projekt će biti zaključen u siječnju 2014. Tada će biti predstavljeni rezultati Youth Adrinet projekta: stvaranje jake mreže među mladima Jadransko - Jonske regije, analiza stanja politike prema mladima u uključenim teritorijima, razrada  smjernica i preporuka za politiku prema mladima, stvaranje centara za mlade (Forumi, Info centri za mlade, Multimedijski i komunikacijski centri), stvaranje edukacijskih i informativnih kanala o samopoduzetničkim aktivnostima za mlade, kao i promocija kulturne razmjene među mladima. Na sastanku u Puli će biti riječi i o održivosti projekta.
Politički predstavnici trebali bi potpisati Sporazumni Memorandum kojim će pozvati na obavezu održavanja mreže kreirane kroz projekt. Sporazumni Memorandum koji će u Puli službeno biti uručen predstavnicima Adriatic Euro regije, odnosi se i na prioritete politike prema mladima Jadransko – Jonske regije planiranih sljedećih sedam godina.