Agroturizmu Konavle 90 tisuća kuna iz Ministarstva turizma

Agroturizmu Konavle 90 tisuća kuna iz Ministarstva turizma

Agroturizam Konavle

Ministarstvo turizma odobrilo je udruzi Agroturizam Konavle 90 tisuća kuna, temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, i to za projekt "Edukacijom do vlastitih ideja".

Odobrenje ovog iznosa je zapravo 41 posto ukupne investicije.

Inače, s ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu Ministarstvo turizma je dodijelilo strukovnim udrugama i njihovim partnerima ukupno 1,7 milijuna kuna za ukupno šesnaest odabranih projekata.

Sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

"Ministarstvo turizma u protekle četiri godine sufinanciralo je ukupno 60 projekata strukovnih udruga iznosom od osam milijuna kuna u cilju podizanja kvalitete ljudskih potencijala te jačanja konkurentnosti turističke ponude. Strukovne udruge partneri su Ministarstva turizma koji pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja kojima se potiče daljnji razvoj inovativnosti i kvalitetno upravljanje destinacijama u svrhu jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma.

Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma. S obzirom na tempo promjena trendova na turističkom tržištu i, s time u vezi, potrebama tržišta rada, strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu prepoznale su svoju ulogu i mogućnosti te već tradicionalno pripremaju i provode programe/projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja u skladu s promjenama na tržištu.

Projekte su mogle prijaviti i samostalno provoditi strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva ili u suradnji s partnerima, tj. drugim udrugama čije područje djelovanja je tematski vezano za program/projekt odnosno ciljeve javnog natječaj.