Asfaltira se prometnica u Poslovnoj zoni Nova sela

Asfaltira se prometnica u Poslovnoj zoni Nova sela

Općina Kula Norinska

Započeli su radovi na asfaltiranju prometnice u Poslovnoj zoni "Nova Sela" te se time privodi kraju prva faza izgradnje infrastrukture. Ranije je završen sustav vodovodne, oborinske i kanalizacijske mreže te elektrifikacija i javna rasvjeta.

Vrijednost svih radova iznosi nešto više od četiri milijuna kuna s PDV-om, a u cijelosti će biti plaćeni novcem investitora.

Također na zapadnom djelu Poslovne zone smo pripremili pristupni put do parcele na koju će se izmjestiti "Colasova" asfaltna baza te tako osloboditi prostor uz novoizgrađenu cestu, kako bi investitor krenuo sa izgradnjom proizvodnih hala.

"Nadamo se da će pozicija Poslovne Zone, te blizina Luke Ploče i završetak izgradnje Vc koridora kroz BiH zaista pridonijeti da naša Zona zaživi u punom sjaju. S tim u vezi općinsko vodstvo intezivno radi na iznalaženju riješenja na željezničkom povezivanju Luke Ploče i Poslovne Zone, koji bi rasteretilo naselja uz sadašnju prugu (Rogotin,Komin, Krvavac, Kulu Norinsku) te ih trajno riješili zagađenja buke i prašine od transportiranog ugljena i sl., dok bi postojeći kolosjek prema Metkoviću ostao uglavnom putnički i/ili unikatni turistički vlak uz rijeku Neretvu", ističu iz Općine Kula Norinska.