"Đavolji odvjetnik" večeras u Lazaretima

"Đavolji odvjetnik" večeras u Lazaretima

Art radionica Lazareti

Plesna predstava Đavolji odvjetnik u izvedbi i produkciji Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta IMRC / HIPP 2019. je na programu Art Radionice Lazareti večeras u 20 sati u prostoru lađe X u Lazaretima.

Đavolji odvjetnik

Polazeći od interesa za slušanje kao aktivnost koju pretpostavlja svaka razgovorna situacija, predstava propituje i istražuje principe polilogičnosti i zajedničkog donošenja odluka. Ukidanjem riječi iz polja verbalnog razgovor se seli u prostor plesa koji nastaje intuitivno, slušanjem namjera i prestrukturiranjem pažnje.

Ono što postaje vidljivo u prvom planu procesi su pregovaranja između različitih tijela, a materijal se gradi iz koreografskog promišljanja što sve može značiti participacija u određenoj zajednici. Postavljaju se pitanja kako podržati drugoga, stišati se, prepustiti riječ drugome, napustiti kolektiv, odlučiti za sebe ili drugoga, odabrati ne sudjelovati, delegirati ili preuzeti odgovornost.

Prepuštanjem riziku da sve to nije unaprijed odlučeno već se pregovara iz izvedbe u izvedbu, ples neprekidnih pokušaja da se ostvari konsenzus u fokus stavlja pitanje što pojam inkluzije može značiti bilo kojoj zajednici.

Koreografkinja: Martina Tomić
Dramaturginja: Nina Gojić
Glazba: Nenad Kovač
Izvođači: Mia Kevo, Helvecia Tomić, Leon Goličnik, Jason Mulhausen, Marjan Pajvot
Umjetničko vodstvo: Iva Nerina Sibila
Produkcija: Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta IMRC / HIPP 2019