Bankarske usluge poslovnim subjektima u korčulanskim poštanskim uredima

Bankarske usluge poslovnim subjektima u korčulanskim poštanskim uredima

Niko Perić

Dosad je u poštanskim uredima Korčule fizičkim osobama bio na raspolaganju širok spektar financijskih i bankarskih usluga. Sada novost. Od 1. travnja Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta dogovorile su obavljati bankarske usluge za poslovne subjekte u svim poštanskim uredima u mjesnim odborima.

To su Čara, Pupnat,Račišće i Žrnovo, u kojima su otvorene takozvane Banke u pošti.

Tako od sada poslovni korisnici mogu otvoriti poslovni račun Hrvatske poštanske banke,obaviti nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, uplatiti depozit, te koristiti kartice i ostale bankarske proizvode i usluge.

Razgovarali smo s nekoliko poslovnih ljudi koji su do sada sve financijske poslove obavljali putem banke ili poštanskog ureda u Korčuli jer rade od 8 do 19 sati,dok je u ovim malim uredima kraće radno vrijeme.

Tako u Čari od ponedjeljka do petka u vremenu od 12 do 15 sati, a u Pupnatu od 8 do-10.30 sati. Poštanski ured u Račišću ima radno vrijeme utorkom i četvrtko od 12.30 do 15.30 sati, a u Žrnovu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 11 sati.

Kako navode davatelji usluga, povećanjem dostupnosti bankarskih usluga u Hrvatskoj stvaraju se preduvjeti za kvalitetniji život i poslovanje što donosi značajne benefite i lokalnoj zajednici te doprinosi razvoju cijelog gospodarstva.