Bogat program za Svjetski dan glazbe

Bogat program za Svjetski dan glazbe

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u petak 21.lipnja u gradu Dubrovniku na različitim lokacijama održat će se niz bogatih glazbenih događanja, od nastupa Ane Rucner na Srđu, potom i koncerta mješovitog zbora Libertas te na kraju dana posebnog događaja.

Tradicionalno, već devetu godinu za redom na prvi dan ljeta, 21.lipnja u pet sati ujutro, održat će se autorski festival Ane Rucner "Ana u Gradu", a osim prekrasnih zvukova Aninog violončela uz pratnju pijanista Darka Domitrovića posjetitelji će uživati i u sjajnom repertoaru naše ugledne sopranistice Sandre Bagarić.

Ovo prekrasno iskustvo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, koji uživaju u izlasku prvog ljetnog sunca no ove godine doživljaj će biti dvostruk. Istog dana, u 20 sati u Sunset Beach Dubrovnik, Ana Rucner će svojim nastupom pozdraviti i zalazak prvog ljetnog sunca. 

Dubrovački javni autoprijevoznik Libertas osigurao je dva autobusa koji će u 4 sata ujutro s dvije lokacije prevoziti građane do Bosanke. Prvi autobus kreće u 4 sata ujutro s Pila i vozi direktno do Bosanke, a drugi autobus kreće u 4 sata s kolodvora sa stajanjem.

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i grada Dubrovnika, u 11 sati ispred crkve sv. Vlaha, koncert će održati mješoviti zbor Libertas, a na svom repertoaru pripremili su popularne evergreene.

Posljednja glazbena poslastica, u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Gradom Dubrovnikom i Midsummer Scene Festivalom koji započinje upravo na Svjetski dan glazbe, održat će se u 21 sat ispred crkve sv.Vlaha.

Dubrovački simfonijski orkestar pripremio je glazbeni spektakl za sugrađane i goste Dubrovnika, a orkestrom će ravnati indonezijski dirigent omiljen dubrovačkoj publici, Noorman Widjaja, dok će kao solist nastupiti Matej Meštrović, bez sumnje najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Sva glazbena događanja su besplatna.