Božićni Dubrovnik u Londonu

Božićni Dubrovnik u Londonu

U utorak je u večernjim satima u Londonu održan Božićni prijem kojeg su zajednički organizirali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada i Zračna luka Dubrovnik za pedesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara, te brojnih uglednika iz Londona, od kojih su neki porijeklom iz Hrvatske

U zgradi hrvatskog Veleposlanstva u Londonu u utorak 10. prosinca u večernjim satima održan je Božićni prijem kojeg su zajednički organizirali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada i Zračna luka Dubrovnik. Uz domaćina, veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Ivana Grdešića prijemu je nazočilo pedesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara, te brojnih uglednika iz Londona, od kojih su neki porijeklom iz Hrvatske.
Među gostima je bio  lord  Dundee, počasni konzul RH u Škotskoj, Lady Jadranka Beresford Pierse poznata dobročiniteljica koja je aktivno pomagala u poslijeratnoj obnovi Dubrovnika i u brojnim humanitarnim aktivnostima, direktor predstavništva HTZ u Londonu Tonko Rilović sa suradnicima i brojni drugi gosti.
Veleposlanik Grdešić je pozdravivši nazočne istaknuo značaj Dubrovnika kroz povijest, ali i danas, dok su direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić i direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić podsjetili na važnost Dubrovnika kao najpoznatijeg turističkog odredišta među Britancima, čija popularnost i dalje raste, posebno zahvaljujući vrlo brojnim izravnim avio–linijama svih značajnih britanskih avio prijevoznika.
Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako turizam Dubrovnika ne čini samo povijest i naše bogato kulturno nasljeđe, već ljudi koji u Dubrovniku žive turizam i svakodnevno iskazuju svoju gostoljubivost brojinm posjetiteljima, te pozvao nazočne da posjete Dubrovnik i u zimskom razdoblju. Posjetitelje je zabavljao Stijepo Gleđ Markos, dubrovački tenor s londonskom adresom, koji je uz dvojicu glazbenika izveo tradicionalnu kolendu, niz poznatih božićnih i dubrovačkih pjesama, ali i nekoliko opernih arija. Sljedeće godine nastavlja se povećanje broja letova s britanskog otočja prema Dubrovniku, pa je za očekivati i veći broj posjetitelja s tog područja.