Buffet Kamenice i restoran 360 među najboljima u Hrvatskoj

Buffet Kamenice i restoran 360 među najboljima u Hrvatskoj

Radio Dubrovnik

Buffet Kamenice najbolji je POP restoran, a restoran 360 najbolji restoran u Hrvatskoj prema izboru gastronomskog vodiča "Gault et Millau", objavljeno je na "Noći kulinarskih Oscara" u Esplanade Zagreb Hotelu 3. ožujka.

Uz 360, najboljima su proglašeni i Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane te šibenski Pelegrini.

Inače, Gault&Millau priznanje u kategoriji POP restorana dodijeljuje za POP preporuke, izbor trendovskih, pristupačnih restorana, bistroa i barova. Glavni kriterij osim hrane u POP preporukama su koncept, ambijent i popularnost. Time Gault&Millau obuhvaća restorane koji zbog dobro pogođene pozicije i priznanja publike zaslužuju biti u vodiču.

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020  je Danijel Đekić chef restorana Monte iz Rovinja.  Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020.

Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020 osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota chef  restorana Nav u Zagrebu. Trofej mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu. Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020 kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu.

Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu.

Gault&Millau Croatia 2020 gastronomski vodič najopsežniji je do sada, a u njemu su predstavljena 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela.