Carinici i poreznici 'češljaju' butige i kafiće, a na udaru i taksisti

Carinici i poreznici 'češljaju' butige i kafiće, a na udaru i taksisti

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz Carinske uprave izvijestili su kako će razdoblju od 16. do 22. svibnja njihovi službenici u suradnji s Poreznom upravom provoditi pojačan nadzor fiskalizacije poreznih obveznika u djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, taksi službe i pripreme i usluživanja pića.

Nadzor će se obavljati na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, pored pojačanih nadzora fiskalizacije carinici i poreznici provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.

Tim postupcima se putem web aplikacije 'Fiskalizacija' na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

"Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr", kažu iz Carinske uprave.