Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - program

Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - program

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima i ove godine organizira dvodnevni program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u nedjelju 4. kolovoza i ponedjeljak 5. kolovoza.

Program počinje danas, kada Muzej Domovinskog rata Dubrovnik priređuje otvorenje dviju izložbi u tvrđavi Imperijal na Srđu, "Orlandove ratne godine 1991. – 1995.", iz fundusa Muzeja, autorice Varine Jurica Turk i "Logoraši", gostujuću izložbu autora Josipa Ivan, Ivana Ivan i Gordane Čep. Otvorenje izložbi je u 19:30 sati, a posjetiteljima je dostupna i žičara po cijeni od 15 kuna za povratnu kartu. Radno vrijeme Muzeja i Žičare Dubrovnik je do 24 sata.

Drugog dana programa proslave, na sam Dan pobjede, u ponedjeljak 5. kolovoza u 21 sat Dubrovački simfonijski orkestar ispred crkve sv. Vlaha priređuje program najljepših domoljubnih skladbi i onih posvećenih Gradu. Orkestrom će ravnati Slobodan Begić, a orkestru će se pridružiti klapa Ragusavecchia, Stijepo Gleđ Markos i mlada sopranistica Sara Žuvela.

Istog dana u ljetnom kinu Jadran bit će prikazan film "General" Antuna Vrdoljaka. Početak projekcije je u 21:30 sati, a ulaznice su u pretprodaji dostupne na blagajni kina Sloboda ili na blagajni kina Jadran na dan projekcije.