Danas u Lazaretima humanitarna "Božićna placa"!

Danas u Lazaretima humanitarna "Božićna placa"!

Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika

U sklopu ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala Dubrovačka baština pokreće novi humanitarni projekt: humanitarnu "Božićnu placu" u IV lađi Lazareta. Cjelokupni prihod namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovnik – Dubrovačko-neretvanske županije.

U ulozi prodavača okušat će se javne osobe iz Grada: Paolo Obradović, Mihovil Španja, Mirej Stanić, Laura Hladilo, Sanja Putica i Antun Račić.

Na placi će se prodavati donirati predmeti neophodni za dobar blagdanski ugođaj te rukotvorine Udruge za Down sindrom Dubrovnik – DNŽ.

"Pozivamo vas da se pridružite ovoj humanitarnoj inicijativi: možete donirati predmete za prodaju, a i kupiti nešto što vam nedostaje za potpuni božićni ugođaj! Otvorite škrabice, baule i škatule, izvadite balune i božićne ukrase koje više ne koristite, lampice, šterike, božićne kikare i džempere, prigodne napice, prekobrojne ovčice, betlehemske figurice i magarčiće. Donesite ih u lađu IV Lazareta u nedjelju, 15. prosinca u 16.30 sati i regalajte ih za ovu akciju.  Naši poznati sugrađani otvorit će svoje banke točno u 17 sati i moći ćete izabrati nešto novo za svoju božićnu kolekciju. Uvijek je dobro činiti dobro!", ističu organizatori.