Danas u Stonu dvije izvrsne predstave!

Danas u Stonu dvije izvrsne predstave!

TZO Ston

Dvije predstave, "Neispričani Ston" i "Cum Grano Salis", održat će se danas u Stonu. Radi se o dva vrlo zanimljiva kulturno-turistička projekta, usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću!

Premijera predstava održana je 18. svibnja, a posjetitelji su oduševljeni.

"Neispričani Ston" je turističko - kazališni obilazak Stona koji posjetiteljima omogućuje da dožive glavne stonske znamenitosti i upoznaju ključne likove iz njegove povijesti.

Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Mjesto okupljanja biti će ispred stonske Solane u 10 sati, a tura će trajati 120 minuta. Datumi tura su: 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019., a ulaznice se mogu kupiti ovdje.

"Cum grano salis" je ambijentalna predstava u čijem je fokusu jedinstveni doživljaj stonske tvrđave Kaštio, kao i povijest, tradicija, kulturna baština i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja. Radi se o predstavi koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! U predstavi će sudjelovati umjetnici iz Stona i okolice, lokalna kulturno-umjetnička društva, klape i posebni glazbeni gosti.

Predstava "Cum Grano Salis" bit će dvojezična, a izvedbe su također zakazane za: 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019. Ulaznice su dostupne ovdje.