Deset medalja za Jugaše na Mitingu Mladosti

Deset medalja za Jugaše na Mitingu Mladosti

PK Jug

Prva ekipa Plivačkog kluba Jug osvojila je deset medalja na 47. međunarodnom Grand Prix mitingu Hrvatskog plivačkog saveza "Mladost", koji se proteklog vikenda održao u Zagrebu, a okupio je 485 natjecatelja iz 47 klubova iz 7 zemalja.

Jug je predstavljalo pet plivača: Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Damić i Đivo Matović, a osvojili su ukupno 10 medalja od kojih su 4 zlata, 2 srebra i 4 bronce. Zlatnim odličjima okitili su se Brassard, Šurković i Baletin.

Najuspješniji predstavnik bio je Michel Brassard koji je osvojio ukupno 5 medalja od kojih 2 zlata i 3 bronce.U apsolutnoj kategoriji u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno bio je brončani, dok je u istim disciplinama u juniorskoj kategoriji bio zlatni. Uz to, osvojio je i juniorsku broncu na 200 slobodno.

Mario Šurković u juniorskoj kategoriji osvojio je zlato u disciplini 100 mješovito i broncu na 100 slobodno.

Marko Baletin u kategoriji mlađih juniora osvojio je zlato u disciplini 100 mješovito i srebro u disciplini 100 slobodno. Osim toga, osvojio je i broncu u disciplini 200 mješovito.

U finalima drugog dana nastupili su i: Đivo Damić i Đivo Matović (A finale 1500 slobodno), te Mario Šurković (B finale 200 mješovito).

Jugašima je ovo natjecanje poslužilo kao provjera trenutnog stanja forme pred ulazak u završni dio zimske sezone 25-m bazena.

U Zagrebu su Jugovi plivači nastupili pod vodstvom njihovog trenera Frane Ćirka.

Sljedeći vikend (16.-17. studenog) kadeti Juga nastupaju u Zadru na mini GP natjecanju Sv. Krševan, a vikend nakon toga Dubrovnik je domaćin Regionalnog prvenstva za seniore, juniore i mlađe juniore.