Do iduće sezone novi ulaz u Cavtat

Do iduće sezone novi ulaz u Cavtat Do iduće sezone novi ulaz u Cavtat

Prvi kružni tok u Konavlima

Župan Nikola Dobroslavić s direktorima Županijske uprave za ceste i Dubrovnik cesta Nikšom Konjevodom i Robertom Krilom i u pratnji načelnika Općine Konavle Luke Korde i njegovih suradnika Boža Lasića i Mata Pušića obišao je lokacije tri projekta koje ŽUC realizira u Konavlima, te gradilište Doma umirovljenika na Grudi.

Direktor Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod na Grudi je predstavio 15 milijuna kuna vrijedan projekt gradnje novog ulaza u Cavtat za koji je ishođena lokacijska dozvola kazavši da je riječ o iznimno značajnom projektu jer rješava pitanje „sada doista nedoličnog i opasnog ulaza u Cavtat“. Građevinska dokumentacija se očekuje u narednih 6 mjeseci, pa bi radovi mogli biti gotovi do početka iduće turističke sezone. Direktor ŽUC-a Nikša Konjevod je naglasio kako očekuje da i Hrvatske ceste sudjeluju u financiranju projekta jer on, osim iznimnog značaja za Cavtat, uključuje i ulaz na državnu cestu koja vodi prema zračnoj luci i granici s Crnom Gorom. „Ovaj projekt jedan je od prioriteta Županije na području Konavala i neprihvatljivo je da atraktivna turistička destinacija kao što je Cavtat ima ovakav prilaz koji je problematičan i po pitanju sigurnosti i po pitanju same brzine protoka prometa“ – istaknuo je župan Dobroslavić.

Bila je ovo prigoda i za obilazak gradilišta Doma umirovljenika koje se nalazi uz samu općinsku zgradu na Grudi. Kapacitet doma je između 85 i 100 kreveta, a projekt vrijedan 36 milijuna kuna trebao bi biti završen u jesen sljedeće godine. Načelnik općine Konavle Luka Korda, županu i suradnicima pokazao je i prvi kružni tok u Konavlima- na Ljutoj. U projekt, u kojemu su u tijeku završni radovi, uloženo je 600 tisuća kuna - po pola iznosa dali su ŽUC i Općina. Četiri kilometra duga cesta kroz Konavosko polje- od Zvekovice do Zakrajnice trebala bi biti završena do početka listopada. U ovaj su infrastrukturni projekt uložena 4,5 milijuna kuna.