Dobroslavić i Franković čestitali Svjetski dan učitelja

Dobroslavić i Franković čestitali Svjetski dan učitelja

Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputili su prigodnu čestitku učiteljicama i učiteljima te nastavnicama i nastavnicima povodom današnjeg Svjetskog dana učitelja.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici,
Čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Zahvaljujući vama, vašoj ustrajnosti i potpori koju pružate učenicima, gledamo u budućnost u kojoj će naši mladi graditi stabilno i perspektivno društvo. Hvala za nesebiču ljubav i strpljenje kojim obavljate, vrlo odgovoran posao.
Vaš rad temelj je uspješnog društva.

U svoje osobno ime i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Župan
Nikola Dobroslavić

 

Poštovane učiteljice i učitelji,

Vaš rad jedan je od najvažnijih za ukupan razvoj našeg društva, stoga cijeneći Vašu ulogu, ali i napor koji ulažete u izgradnju naše djece i naših mladih, čestitam Vam Vaš dan!

Nakon što su protekle dvije školske godine obilježene pandemijom itekako pokazale Vaš nesebičan trud u kontinuitetu obrazovanja i u takvim teškim uvjetima, a ujedno i da je izostanak Vašeg rada uživo s učenicima značajan gubitak u procesu obrazovanja, svakako Vam želim da ove i svake iduće godine svoje školske sate provedete u školskim učionicama.

Obrazovanje, kao temelj razvoja, počiva upravo na temeljima koje Vi gradite zajedno s našom djecom. Poziv kojeg ste odabrali i Vaša odgovorna zadaća u odgoju i obrazovanju budućih generacija doprinosi cilju kojem svi težimo, a to je društvo znanja.

Svojom profesionalnom odgovornošću pomažete stvarati nove znanstvenike, književnike, obrtnike, turističke djelatnike, nove učitelje poput Vas, bez kojih snaga i moć znanja, bez obzira na sve suvremene tehnologije, ne bi uspjele jednostavno doći do novih generacija.

Stoga još jednom, od srca, čestitam Vam Svjetski dan učitelja!

Gradonačelnik

Mato Franković