Dobrotvorna večera u restoranu "Dubrovnik" u New Yorku

Dobrotvorna večera u restoranu "Dubrovnik" u New Yorku

DEŠA Dubrovnik

U restoranu "Dubrovnik" u New Yorku u ponedjeljak 27. siječnja održana je dobrotvorna večera za pomoć starijim i nemoćnim u gradu Dubrovniku. Večeru je organizirala gospođa Ane Mljećka, restoran Dubrovnik, gospodin Tommi Michele, DEŠA Dubrovnik i tvrtka Wine World Wide.

Festa hrvatskog kulturnog blaga uključivala je mljetske makarule i hrvatska vina koja su točena uz Gundulićevu himnu slobodi.

Gospođa Ane je upoznala goste s ljepotama i specifičnostima otoka Mljeta te naporima koji se ulažu za stavljanje otoka Mljeta pod UNESCO-vu zaštitu. Organizatori su se pobrinuli da veliki broj gostiju uživa u tipičnim dubrovačkim delicijama, posebice mljetskim makarulima, koje su s ljubavlju i znanjem napravile vješte ruke gospođe Jany Hansal, predsjednice udruge DEŠA Dubrovnik.

Jany je za ovu prigodu doputovala iz Dubrovnika te je upoznala sve nazočne sa zaboravljenim mljetskim jelom, koje se prvi put spominje prije 300 godina u pjesmi Ignjata Djurdjevića Suze Marunkove.

Tommi Michell, poznata hrvatsko-američka glazbenica i pjesnikinja, zabavljala je goste glazbom dubrovačkog podneblja, a vlasnik restorana Dubrovnik Željko Tomić s Lopuda, koji je nedavno dobio Michelinovu zvjezdicu, pripremio je tradicionalne dubrovačke specijalitete.

Vlasnik tvrtke Wine World Wide, gospodin Sam Ramić osigurao je kvalitetna hrvatska vina, dok su Katarina i Petar Crnogorac otplesali Linđo i zadivili sve prisutne. Predsjednica Croatian World Congress USA gospođa Nada Pritisanec , predala je gospođi Ani Stražičić Rodriguez pohvalnicu za njezinu dugu angažiranost u promociji hrvatskog kulturnog naslijeđa i dubrovačke regije. Sponzori ovog dobrotvornog događanja su Croatian World Congress te USA Hrvatski radio-club New York.