Dokumentarni film "Ovčara - neispričana priča"

Dokumentarni film "Ovčara - neispričana priča"

Foto: Kinematografi Dubrovnik

U ponedjeljak, 21.studenog u dvorani kina Sloboda u Dubrovniku bit će prikazan dokumentarni film „Ovčara-neispričana priča“ pod pokroviteljstvom i u produkciji Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH.

Riječ je o dokumentarnom filmu u kojem se četvrt stoljeća nakon zločina nad hrvatskim zarobljenicima prvi put dubinski govori što se zaista događalo u ratnom vihoru u Vukovaru.

U filmu je detaljno i precizno navedeno ime svakog počinitelja koji nije progonjen, a  prvi put će biti prikazani iskazi onih koji su izvršavali zločine na Ovčari, rekao je najavljujući film  predsjednik sindikata Nikola Kajkić. Na Ovčari je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati do 1 sat ujutro ubijeno 276 osoba, a još se traga za posmrtnim ostatcima 76 osoba. Od tristo zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.

U Dubrovniku će se održati dvije projekcije - u 17.00 i 18 sati i 30 minuta, a ulazak  će biti besplatan. Za prisustvovanje projekciji potrebno je prethodno se najaviti na broj mobitela 098/1814-333, kako bi osigurali svoje mjesto u dvorani.