DPDS od danas pregovara s radnim tijelom umjesto gradonačelnikom

DPDS od danas pregovara s radnim tijelom umjesto gradonačelnikom

Grgo Jelavic/PIXSELL

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad na današnjoj je konferenciji za novinare izrazila zadovoljstvo osnivanjem radnog tijela koje će se ubuduće baviti odnosima između grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine.

"Na taj način uspjeli smo spriječiti gradonačelnika da samovoljno istupa i pregovara o tom važnom pitanju" - naglasili su na konferenciji za novinare Marijela Marković i Ivan Vidjen. Radno tijelo od 11 članova konstituirano je danas, a uz predstavnike gradske uprave, čine ga i vijećnici Gradskoga vijeća grada Dubrovnika. Riječ je o predstavnicima političkih stranaka koje su činile Gradsko vijeće u trenutku konstituiranja.
"Od danas svaki budući korak u pregovorima između grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine mora biti rezultat rada tog radnog tijela kao zakonodavne vlasti, odnosno predstavnika svih građana, a ne kao dosada samovolja onih koji su obnašali izvršnu vlast" - izjavio je Ivan Vidjen. Podsjetimo, na tematskoj sjednici Gradskoga vijeća o Društvu prijatelja dubrovačke straine, dogovoreno je konstituirati radno tijelo koje će razgovarati s Društvom prijatelja dubrovačke starine. Njihovo osnivanje predviđeno je u roku 15 dana od donošenja odluke Ustavnoga suda o Zakonu o ugroženoj spomeničkoj baštini Dubrovnika.