Droga-alkohol i njihov utjecaj na društvo u cjelini

Droga-alkohol i njihov utjecaj na društvo u cjelini

Na tribini će uz predstavnike policije i Zavoda za javno zdravstvo, kao posebni gosti govoriti utemeljiteljica Zajednice „Susret“Bernardica Juretić, te bračni par, bivši ovisnici o drogama

Javna tribina „Droga-alkohol i njihov utjecaj na društvo u cjelini“ bit će održana u četvrtak, 24. listopada u 19 sati u velikom amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku. Predavanje na temu utjecaja droge i alkohola na društvo inicirala je Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uz pomoć Sveučilišta u Dubrovniku i Zavoda za javno zdravstvo županije.
Na tribini će uz predstavnike policije i Zavoda za javno zdravstvo, kao posebni gosti govoriti utemeljiteljica Zajednice „Susret“Bernardica Juretić, široj javnosti poznata po svojoj angažiranosti u borbi protiv ovisnosti. Svoja iskustva iznijet će i bračni par, bivši ovisnici o teškim drogama.  Na tribini će se govoriti o posljedicama u prometu na cestama koje nastaju uslijed konzumacije alkohola i droga, te o utjecaju droge i alkohola na pojedinca i društvo. O broju ovisnika na području županije te načinima njihovog liječenja govorit će predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.