Dubrovački bridžisti treći na Kupu hrvatske

Dubrovački bridžisti treći na Kupu hrvatske

BK Dubrovnik

Tim Bridž kluba Dubrovnik – 'Celtic bar Belfast 1', u sastavu Velibor Puzović, Ante Mijić, Joško Đilović, Đivo Tikvica i Ivana Cvjetanović, osvojio je treće mjesto na turniru Kupa Hrvatske u bridžu, koji se proteklog vikenda održao u dubrovačkom Importanne Resortu.

Ovo je drugi najbolji rezultat Bridž kluba Dubrovnik na Kupu Hrvatske, jer je prije tri godine osvojeno drugo mjesto u Splitu.

Pobjednik Kupa Hrvatske je tim 'Jokeri sa klupe' iz Zagreba (Davor Blaženčić, Karlo Brguljan, Milko Pravdić i Jurica Maričić), dok je drugi bio zagrebački tim 'Borevković' (Goran Borevković, Branko Refi, Luka Žunić i Goran Čekol).

Samo finale je bilo izrazito dramatično. U meču na 24 borda, nakon 21. borda tim Borevković je vodio 58:40. Na bordu 22 prednost je smanjena na 58:52. Prednost se umanjila za još tri boda nakon borda 23 i rezultat je bio 58:55. Odluka o pobjedniku je pala na zadnjem bordu, gdje je tim Jokeri sa klupe zvao slem 6 tref i zaradio novih 12 bodova za potpuni preokret i pobjedu u meču od 67:58.

Na turniru je nastupilo petnaest timova, od čega osam timova iz BK Dubrovnik i jedan iz BK Astarea. Od timova BK Dubrovnik, zapažen rezultat ostvarili su tim Danče na petom mjestu i tim Adriatik na sedmom mjestu.