Dubrovački Crveni križ slavi Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Dubrovački Crveni križ slavi Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Crveni križ

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik održat će svečanost u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi večeras u 19 sati u hotelu Valamar Lacroma, na kojoj će se održati svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi.

Ove godine dodijeljeno je 120 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 i 75 puta darovanu krv, kao i dvije zahvalnice za završno darivanje i dvije obiteljske zahvalnice.

"Posebno bismo istaknuli darivatelje koji su ove godine dobili priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv Dario Crnić, Srećko Radić i Josip Koprivec, te darivateljice Marina Rilović i Diana Puljiz koje su dobile priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv. Darivatelj Amir Brkić dobio je priznanje i srebreni znak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv. Plaketu i zahvalnicu za završno darivanje dobile su Marina Rilović i Tanja Franić. Ove godine Hrvatski Crveni križ dodijelio je i obiteljske zahvalnice i to obitelji Mandić Žitković i obitelji Kulaš. Čestitamo svim dobitnicima priznanja i želimo im još puno zdravlja i sreće. Njihova plemenitost i dobrota utkane su u tisuće spašenih života", ističe predsjednik dubrovačkog Crvenog križa Živko Šimunović.