Dubrovnik predstavljen na "World Travel "Market" sajmu u Londonu

Dubrovnik predstavljen na "World Travel "Market" sajmu u Londonu

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Na vodećem svjetskom turističkom sajmu "World Travel Market" u Londonu, Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao jedan od suizlagača na štandu Hrvatske turističke zajednice, predstavlja turističku ponudu grada u čijim je turističkim ostvarenjima britansko tržište godinama na prvom mjestu.

Uz ovo predstavljanje, TZ grada Dubrovnika je na WTM-u održala niz sastanaka s britanskim organizatorima putovanja, avio kompanijama i predstavnicima značajnih medija.

Izdvajamo sastanak s kompanijom Jet2com koja je najavila povećanje kapaciteta direktnim letovima za Dubrovnik ukupno za 6 posto u sljedećoj sezoni iz devet zračnih luka u Velikoj Britaniji. Jet2com će započeti s letenjem početkom travnja, a značajno je istaknuti povećanje kapaciteta na zrakoplovima u travnju i svibnju za 17 posto. TZ grada Dubrovnika je s Jet2com dogovorila zajedničku on line kampanju za veljaču i ožujak kako bi se poseban naglasak stavio na događanja u predsezoni.

Održan je i sastanak s British Airways vezano za zimski red letenja i zajedničku marketinšku kampanju za promociju Dubrovnika zimi. Za sljedeću sezonu od samog početka ljetnog reda letenja najavljeno je povećanje s dosadašnjih pet dana u tjednu po dva leta, na šest dana po dva leta te srijedom jedan let dnevno, a u zimskom redu letenja 2019/20 letove će imati ponedjeljkom, srijedom i petkom. Predstavnici British Airwaysa izrazili su zadovoljstvo suradnjom s TZ grada Dubrovnika u proteklih nekoliko godina te naglasili kako je upravo ta suradnja bila ključan temelj za razvoj programa i daljnje planiranje letenja iz Londona za Dubrovnik.

Tijekom prvih deset mjeseci 2019. godine, zabilježeno je 196 331 posjetitelja iz Ujedinjenog Kraljevstva, što je 6 posto više nego lani u istom periodu, a ostvarili su 911 413 noćenja, odnosno 3 posto više.

Prema informacijama od britanskih partnera, ne očekuje se utjecaj Brexita na booking za Dubrovnik i Hrvatsku, a sto se tiče samog Dubrovnika, očekujemo umjeren rast turističkog prometa i u sljedećoj 2020.godini s naglaskom na produženju sezone.