Edukacija o utjecaju COVID-19 na sportski događaj u EU projektu "Du Motion"

Edukacija o utjecaju COVID-19 na sportski događaj u EU projektu "Du Motion"

Du Motion

Predstavnici sedam zemalja okupljenih u europski projekt "Du Motion", čiji je cilj edukacija volontera u organizaciji nacionalnih i međunarodnih sportskih natjecanja, održali su treći transnacionalni radni sastanak projektnog tima.

Prvobitno predviđen u Varšavi, sastanak se, uslijed poznatih pandemijskih okolnosti, ponovno održao online.

Organizacije iz Belgije, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske, Turske te dubrovački Du Motion kao predstavnik Hrvatske nastavili su s pripremom materijala za edukaciju koja će početi u 2021. godini.

Kroz spomenute materijale, volontere će se educirati o svim aspektima organizacije sportskih događaja, od pripremnih radnji i logistike do aktivnosti na samoj lokaciji održavanja. Novost je poseban modul koji će biti posvećen utjecaju COVID-19 na sportske događaje kaouniverzalnom izazovu s kojim se svi organizatori po prvi put susreću.

Idući koraci projektnog tima uključuju finaliziranje materijala, izradu priručnika i dogovaranje formata u kojem će se održavati edukacije koje su planirane u svim partnerskim zemljama osim Belgije.

Svjesni važnosti rada s volonterima i s nadom kako će trenutna  ograničavajuća situacija ubrzo biti iza nas, sudionici projekta provode aktivnosti dogovorenim tempom, sve u želji da što spremniji dočekaju postpandemijsko vrijeme i veliku međunarodnu volontersku konferenciju koja će se u travnju 2022. održati u Dubrovniku.

Podsjetimo, projekt “Du Motion” financira se sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Erasmus+: Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.