EK predstavljena brošura Europskog doma

EK predstavljena brošura Europskog doma

U Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu predstavljena je početkom tjedna trojezična brošura „814 - 2014: zajednička prošlost, zajednička budućnost" Europskog doma Dubrovnik.

Brošura je konačni rezultat susreta mladih iz Francuske, Hrvatske i Njemačke „rEUnion" koji je Europski dom Dubrovnik u rujnu 2013. organizirao u Dubrovniku uz potporu programa Mladi na djelu i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U njoj je ukratko predstavljeno dvanaest događaja koji su promijenili europsku povijest u razdoblju 814.-2014. Brošura je tiskana uz financijsku potporu Europske komisije kroz aktivnosti informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik za 2014. godinu.
Svrha joj je poticanje rasprave o budućnosti europskoga kontinenta. Sudionice i sudionici susreta „rEUnion" iz Francuske, Hrvatske i Njemačke povezali su u brošuri europski integracijski proces s razdobljem vladavine Karla Velikoga. Naime u proljeće 2014., istodobno s pripremnim aktivnostima za izbore za Europski parlament, u različitim dijelovima Europske unije organiziraju se brojna događanja povodom 1200. obljetnice smrti Karla Velikoga.