Erasmusovci posjetili Velu Luku

Erasmusovci posjetili Velu Luku

Ivo Cagalj/PIXSELL

U sklopu međunarodnog projekta suradnje srednjih škola pod nazivom "Erasmus KA 229" u Veloj Luci su boravili učenici i nastavnici srednjih škola iz Makedonije, Rumunjske, Litve i Turske. Oni su najprije posjetili svoje domaćine u velolučkoj Srednjoj školi, a potom i općinsku upravu.

U ovom slučaju riječ je o realizaciji međunarodnog školskog partnerstva do 2020.godine. Unutar spomenutog Programa "Erasmus KA 229" učenici i nastavnici iz spomenutih država, kao i Srednje škole "Vela Luka" ostvaruju suradnju iz pet tema. To je tradicionalna hrana, tradicionalne igre, plesovi, glazba i likovna umjetnost.

Za vrijeme boravka u Veloj Luci gosti iz spomenute četiri europske zemlje upoznali su se s brojnim tradicijskim vrijednostima Vele Luke i otoka Korčule.

Također ih je u općinskoj vijećnici ugostila velolučka općinska načelnica Katarina Gugić, koja im je u znak sjećanja na boravak u Veloj Luci poklonila kamene mozaike udruge "Likovno stvaralaštvo Vele Luke", lumbliju kao tradicionalni izvorni kolač Vele Luke te korčulansko izvorno maslinovo ulje.