Europe Direct Dubrovnik u programu Erasmus+

Europe Direct Dubrovnik u programu Erasmus+

Europski dom Dubrovnik i ovaj je tjedan u okviru svojega informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik organizirao informativne aktivnosti za građane.

U Župi dubrovačkoj i Konavlima predstavljen je novi europski program Erasmus+, kroz koji se sufinanciraju aktivnosti iz područja obrazovanja, osposobljavanja i sporta za različite dobne skupine. U suradnji s Lokalnom akcijskom grupom LAG2 Europe Direct Dubrovnik je u Srebrenom i Čilipima organizirao predstavljanje europskog programa Erasmus+.
Voditeljica Odjela za koordinaciju i osiguranje kvalitete programa Mladi na djelu, mobilnost mladih i pripadne EU inicijative u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije iz Zagreba Sanja Posavec predstavila je mogućnosti sufinanciranja različitih aktivnosti namijenjenih mladima i osobama koje rade s mladima. Uz informacije o konkretnim aktivnostima koje bi se mogle provoditi u obje općine, sudionike radionica posebno je obradovala mogućnost konzultacija s djelatnicima AMPEU prije slanja dokumentacije na natječaj.
Europski dom Dubrovnik slične će aktivnosti u okviru informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik organizirati i u ostalim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije.