Evo gdje se ne može voziti i ni parkirati dok su Kinezi u Dubrovniku!

Evo gdje se ne može voziti i ni parkirati dok su Kinezi u Dubrovniku!

Radio Dubrovnik

Iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su da će zbog održavanja 8. sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i NR Kine, kao i održavanja poslovnog foruma, od 10. do 12. travnja u Dubrovniku, provoditi posebne mjere osiguranja s povremenimkraćim zastojima i gužvama.

1. Povremeno će dolaziti do prekida prometa od Zračne luke Dubrovnik do Grada Dubrovnika i na području Grada Dubrovnika. U slučaju zastoja ili kraćih prekida u prometu, mole se građani za razumijevanje i strpljenje.

2. Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u Ulici Frana Supila (od trgovine „Pemo“ – ulaz u Gimnaziju – plato Ploča), nastavkom na Hvarsku ulicu do ulaza u parkiralište ispod žičare, od 10. travnja od poslijepodnevnih satima sati do 11. travnja do večernjih sati.

3. Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja na parkirališnom prostoru u ulici Masarykov put (parking prostor između ulice Masarykov put i Šetalište kralja Zvonimira – ispred kompleksa zgrada Lapadski dvori), od 11. travnja od jutarnjih sati do 12. travnja do poslijepodnevnih sati.

4. Privremena zabrana odvijanja prometa na cesti za brdo Srđ, od Jadranske magistrale – državne ceste D-8 do tvrđave na brdu Srđ, 12. travnja od 10 do 13.30 sati.

5. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Vrata od Ploča, 10. i 11. travnja u popodnevnim i večernjim satima.

6. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza u Ulici Iza Grada, tzv. „Paščara“ 10. i 11. travnja u popodnevnim i večernjim satima.

7. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Pile, 11. travnja u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

8. Privremena zabrana ulaza u Stari grad vozilima koja posjeduju dozvolu ulaska s lokacije Vrata od Ploča, 10. i 11. travnja od 17 sati.

9. Privremena zabrana prevoženja robe i drugih dobara u stari dio grada s pozicije Vrata od Ploča, za sva vozila, uključujući i električna, 10. i 11. travnja od 17 sati.

10. Privremena zabrana zadržavanja turističkim autobusima koji dovoze turiste na razgled Grada na platou Pile, 10. i 11. travnja od 17 do 22 sata. Pojedinačni dolazak autobusa radi brzog iskrcaja turista biti će moguć u navedeno vrijeme na poziciji stajališta vozila taxi prijevoza uz nadzor policije.

Također, obavještavaju se svi građani da ne iznose otpad od 10. travnja od 15 sati do 12. travnja do 19 sati, s obzirom da će se ukloniti svi spremnici za komunalni i drugi otpad.

"Želimo napomenuti da će policija tijekom provođenja navedenih mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u samom gradu. Molimo građane za strpljenje te ih pozivamo da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu", ističu iz policije.