Festivali u Dubrovniku, Korčuli i Stonu

Festivali u Dubrovniku, Korčuli i Stonu

Foto: Adriana Tomašić/HRT

U Korčuli je završen Međunarodni festival Marco Polo - put svile, put dijaloga. U Stonu je počeo Festival soli. U Dubrovniku se održava peti Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Sinoćnjim koncertom u atriju Kneževoga dvora, počeo je peti po redu Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto. Riječ je o festivalu kojega organizira Dubrovački simfonijski orkestar s ciljem zadržavanja bogatog glazbenog programa u Gradu i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara. Večeras je na rasporedu tradicionalni koncert u suradnji s Laus akademijom Dubrovnik koji će u Dvor dovesti vrhunske glazbenike - pijanisticu Idu Gamulin i čelista Davida Grigoriana. Na koncertu pod nazivom "Veliki romantičari" glazbenici će izvesti djela F. Schuberta i J. Brahmsa. Početak je u 21 sat i 30 minuta.  

Projekcijom hrvatskog filma Anka redatelja Dejana Ačimovića, u Korčuli je sinoć završen Međunarodni festival ''Marco Polo put svile - put dijaloga'' koji promiče kulturu zemalja s područja Puta Svile. U sklopu Festivala otvorena je izložba slika katarske umjetnice Amal Al Aathem, voditeljice Likovnog centra katarskog Ministarstva kulture, umjetnosti i baštine. Osim Katara na Međunarodnom festivalu Marco Polo, svojim su se filmskim, glazbenim i likovnim ostvarenjima predstavili još i Kina, Turska, Azerbajdžan, Kazahstan, Indija, Južna Koreja, Iran, Indonezija, Bugarska i naravno Hrvatska. Želja organizatora je širenje razumijevanja važnosti kulture dijaloga i prihvaćanja različitosti.

Programom „Vino, sol i jazz" sinoć je u povijesnom ambijentu stonske solane počeo prvi Festival soli. U sklopu programa Festivala večeras će u 20 sati u stonskon solani biti izvedena lutkarska predstava Skup Kazališne družine Dobrissimo nastala suradnjom s Domom Marina Držića.