„Figure politike:Lujo Vojnović i Robert William Seton-Watson“

„Figure politike:Lujo Vojnović i Robert William Seton-Watson“ „Figure politike:Lujo Vojnović i Robert William Seton-Watson“

Dubrovačke knjižnice organizirale su sinoć predstavljanje knjige „Figure politike: Lujo Vojnović i Robert William Seton-Watson“ autora Zorana Grijaka i Stjepana Ćosića.

 Knjiga je objavljena u izdanju Hrvatskog državnog arhiva i opisuje život i političko djelovanje dvojice  publicista, novinara i povjesničara čija je važnost potkraj 19. stoljeća rasla usporedno s društvenom modernizacijom, demokratizacijom i zaoštravanjem odnosa među europskim savezima. Radi se o Dubrovčaninu Luju Vojnoviću i njegovom britanskom suvremeniku Robertu Williamu Seaton-Watsonu, intelektualcima koji su se bavili aktualnim nacionalnim, povijesnim i geopolitičkim temama. Knjiga donosi i izbor fotografija te njihovu korespodenciju iz razdoblja od 1916. do 1919. godine. Uz autore, u čitaonici Narodne knjižnice Grad u predstavljanju ovog vrijednog izdanja sudjelovali su  Vesna Čučić i Ivan Viđen.