Franković primio mlade plivače PK Jug

Franković primio mlade plivače PK Jug

Grad Dubrovnik

Ukupno 22 medalje osvojio je Plivački klub Jug na zimskom Prvenstvu Hrvatske za seniore, mlađe seniore, juniore i mlađe juniore, održanom od 14. do 16. prosinca u Splitu, a tim povodom su plivače i trenere primili gradonačelnik Mato Franković te pročelnik Dživo Brčić.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno gradonačelnik Franković čestitao je dubrovačkim mladim sportašima Mariju Šurkoviću, Michelu Brassardu, Marku Baletini, Đivu Damiću te njihovom treneru Frani Ćirku na iznimnom uspjehu.

"Ova gradska uprava pokrenula je niz projekata kojima se želi unaprijediti sportska infrastruktura, između ostalog i projekt rekonstrukcije bivšeg hotela Stadion u sklopu gruškog bazena, kojim će se znatno poboljšati uvjeti za rad svih korisnika. Plivački klub Jug i njegovi članovi dobit će svoje mjesto i u budućem Muzeju vaterpola", istaknuo je gradonačelnik Franković i poželio puno sportskih i privatnih uspjeha u nadolazećoj 2020.

Trener Frane Ćirak zahvalio se na čestitkama i podršci Grada Dubrovnika, naglasivši kako vjeruje da će PK Jug to povjerenje opravdati i nastavljati postizati dobre rezultate i u budućnosti. Na zimskom Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 413 natjecatelja iz 36 klubova, a Plivački klub Jug je osvojio ukupno dvadeset i dvije medalje od kojih je jedanaest zlatnih, devet srebrenih, te dvije brončane.