Gordana Buljan Flander predstavlja „Znanost i umjetnost odgoja“

Gordana Buljan Flander predstavlja „Znanost i umjetnost odgoja“

Foto: internetska stranica Gordana Buljan Flander

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održat će u utorak 16. travnja u 19 sati u Dvorani Ivana Pavla II promociju knjige "Znanost i umjetnost odgoja, Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgajatelje".

Buljan Flander je glavna urednica i autorica knjige uz još 32 stručnjaka, koji rade ili su u nekom razdoblju radili u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba i/ili na Hrabrom telefonu.

Uz prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander o knjizi će govoriti  klinički psiholog i predsjednik Hrvatskog psihološkog društva Josip Lopižić, predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, doktorandica ERF-a iz područja poremećaja u ponašanju djece, savjetnica Terapijskih vještina za rad s djecom te novinarka i dugogodišnja urednica emisije "Zdravi bili" HRT- a Silva Capurso i učenica 5a razreda OŠ Ivana Gundulića Dora Vicelić.

"Znanost i umjetnost odgoja" je knjiga o odgoju djece koja je nastala na temelju dugogodišnjeg rada s djecom prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i njenih suradnika iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Hrabrog Telefona. Tekstove potpisuje 32 autora – stručnjaka u području psihologije, psihijatrije, socijalne pedagogije, logopedije, socijalnog rada, neuropedijatrije i fizijatrije. Sedamsto dvadeset (720) stranica knjige obiluje dječjim crtežima, pismima i porukama djece odraslima.

Knjiga sadržajno prati roditeljstvo od same odluke na roditeljstvo do kraja adolescencije kroz 45 tema grupiranih u 11 cjelina: Temelji roditeljstva, Razvojne teme, Briga o malom djetetu, Odgojne teme, Dijete u vrtiću i školi, Emocionalni svijet djece, Dijete u odnosu s drugima, Svakodnevni život, Naša obitelj se mijenja, Teškoće na putu odrastanja i Kutak za mene. Svi tekstovi donose suvremene znanstvene i stručne spoznaje te konkretne savjete i primjere iz prakse, uz popis korištene literature u kojoj čitatelji – roditelji, odgojitelji i stručnjaci koji rade s djecom, mogu nastaviti istraživati temu. Više informacija u privitku.

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander je klinički psiholog i psihoterapeut, ekspert Vijeća Europe, konzultantica UNICEF-a za područje regije te sudski vještak i mentor za zlostavljanu i traumatiziranu djecu pri Županijskom sudu u Zagrebu.