Građani Rueil-Malmaisona sa zamjenicom Tepšić

Građani Rueil-Malmaisona sa zamjenicom Tepšić

Grad Dubrovnik

Zamjenica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je građane grada Rueil-Malmaisona i predsjednika udruge prijatelja gradova prijatelja Rueil-Malmaison Alaina Moreta, koji borave u Dubrovniku, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

Zamjenica Tepšić je zaželjela svima dobrodošlicu, istaknuvši da je uvijek veliko zadovoljstvo ugostiti prijatelje iz francuskog grada prijatelja s kojim Dubrovnik ima snažnu vezu. Goste je upoznala s velikim obljetnicama koje grad Dubrovnik slavi ove godine, a to su 40 godina od upisa stare gradske jezgre na UNESCO-v Popis svjetske baštine, 10 godina od upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, 600 godina postavljanja Orlandovog stupa na centralni gradski trg te 70 godina postojanja Dubrovačkih ljetnih igara.

Govorila je i o strateškom gradskom projektu "Poštujmo Grad" koji trenutna gradska uprava razvija od 2017. Cilj ove inicijative je očuvanje baštine, ali i kvalitetan svakodnevni život građana te osiguravanje najboljeg iskustva Dubrovnika posjetiteljima.