Grad dao ponudu vlasnicima zemljišta na budućoj cesti od Mosta do Osojnika

Grad dao ponudu vlasnicima zemljišta na budućoj cesti od Mosta do Osojnika

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik je, sukladno Zakonu o izvlaštenju i određivanju naknade, vlasnicima i suvlasnicima nekretnina na području katastarskih općina Petrovo Selo i Zaton dao ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva na nekretninama.

Namjera je Grada Dubrovnika, kao što je od ranije poznato, ostvariti planirani zahvat u prostoru izgradnje nerazvrstane ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do ceste za Osojnik, s rekonstrukcijom dijela postojeće ceste u katastarskim općinama Petrovo Selo i Zaton.

Iz Grada Dubrovnika pozivaju vlasnike i suvlasnike nekretnina da, radi sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva i sklapanja kupoprodajnih ugovora odnosno nagodbi za dijelove nekretnine koje ulaze u planiranu trasu gradske prometnice, u roku od 8 dana od dana objave ponude, odnosno najkasnije do 23. rujna, pristupe u prostorije Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Dubrovnika, Zeljarica 1, III. kat, radnim danom od 9 do 12 sati.

S vlasnicima i suvlasnicima nekretnina, a koji prihvate ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva, Grad Dubrovnik sklopit će ugovor o kupoprodaji uz isplatu utvrđene tržišne naknade.

Iz Grada ističu kako poziv vlasnicima i suvlasnicima, služi kao dokaz o pokušaju sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva. Oni vlasnici i suvlasnici koji se ne očituju, odnosno ukoliko ne prihvate ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva, Grad Dubrovnik pokrenut će postupak potpunog izvlaštenja.

O kojim je sve zemljištima riječ i kojim cijenama pročitajte ovdje.