Grad donirao OB Dubrovnik 2,1 milijuna kuna za obnovu informatičkog sustava

Grad donirao OB Dubrovnik 2,1 milijuna kuna za obnovu informatičkog sustava

Grad Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić potpisali su Ugovor o novčanoj donaciji u iznosu od 2 155 000 kuna za obnovu bolničkog informatičkog sustava.

Financijska sredstva osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika.

"Danas je drugo potpisivanje u posljednjih 10 dana s Općom bolnicom Dubrovnik. Ovim se nastavlja inicijativa koju je Grad Dubrovnik i pokrenuo prije dvije godine donacijom sredstava za povećanje kvalitete usluga Opće bolnice Dubrovnik, ali samim time i povećanje kvalitete pružene usluge svim građanima Dubrovnika. Opća bolnica nije jedina zdravstvena ustanova na području grada koju Grad Dubrovnik financijski potpomaže, tu je i Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinu. Uistinu značajna sredstva izdvajamo za podizanje kvalitete zdravstvene usluge za naše građane, a to ćemo raditi i u budućnosti", rekao je gradonačelnik Franković.

Ravnatelj Bekić je naglasio kako je Opća bolnica Dubrovnik početkom tisućljeća bila prva i jedina u Republici Hrvatskoj takozvana 'non-paper bolnica', ali se s vremenom sustav nije nadograđivao te je stvarao brojne probleme u protekle dvije godine, zbog čega su krenuli u postupak obnove sustava koji sveukupno vrijedi 3 milijuna i 400 tisuća kuna.

"Zahvaljujem na donaciji, razumijevanju i partnerstvu koje se nastavlja između Opće bolnice Dubrovnik i Grada Dubrovnika. Bolnica je s Gradom potpisala ugovor o senzornom parku, rekonstrukciji terapijskog bazena, a do kraja godine očekujemo i završetak donacije za opremanje operacijskih sala u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu", istaknuo je ravnatelj Bekić.